"Kuchenne rewolucje" na Saskiej Kępie. Bar Alpejski zmienił się nie do poznania

restauracja po "Kuchennych rewolucjach" | fot. Kamil S.
restauracja po "Kuchennych rewolucjach" | fot. Kamil S.

Znamy menu, jakie wprowadziła Magda Gessler.

W ostatnim tygodniu program TVN Magdy Gessler zawitał na warszawską Saską Kępę. Dzięki mieszkańcom wiemy, że "Kuchenne rewolucje" przeszedł słynny bar mleczny - Alpejski zlokalizowany przy ul. Międzynarodowej 68. Po dawnym lokalu, który słynął z dań domowych nie ma po kilku dniach ani śladu. Niektórzy się nim zachwycali, inni załamani byli jakością dań i obsługą czy monotonną kartą, co można przeczytać w opiniach Google. Jak będzie teraz?

Po wizycie Magdy Gessler knajpa nazywa się Bar kolejka po bryzol. W menu znajduje się: czekadełko: chlebek z twarożkiem, chłodnik z botwinki, chłodnik z kaczki, sałatka jarzynowa z śledziem w plastrze, kotlet mielony, pieczone ziemniaczki z marchewką i groszkiem, bryzol z puree i buraczkami. "Na pewno się wybiorę", "Dobry bryzol kojarzy mi się z dancingiem. Z czasami komuny niezmiennie", "Dobrze że nie kolejny kebab, bo na Saskiej to same budy że śmierdziuchami", "Bryzol bardzo smaczny i do tego te buraczki, niebo w gębie", "Kultowych miejsc nie powinno się w ten sposób zmieniać", "Właśnie zjadłem tam najlepszego mielonego w swoim życiu" - komentują internauci.

Maksymalna liczba znaków: 1000
Nie jesteś anonimowy, Twoje IP zapisujemy w naszej bazie danych. Dodając komentarz akceptujesz Regulamin Serwisu

Dziś w Warszawie

Tramwaje wodne w Warszawie zniknęły. Wiemy, dlaczego
25℃
12℃
Poziom opadów:
0 mm
Wiatr do:
17 km
Stan powietrza
PM2.5
4.70 μg/m3
Bardzo dobry
Zobacz pogodę na jutro