"Kuchenne rewolucje" na Saskiej Kępie. Bar Alpejski zmienił się nie do poznania
Znamy menu, jakie wprowadziła Magda Gessler.
W ostatnim tygodniu program TVN Magdy Gessler zawitał na warszawską Saską Kępę. Dzięki mieszkańcom wiemy, że "Kuchenne rewolucje" przeszedł słynny bar mleczny - Alpejski zlokalizowany przy ul. Międzynarodowej 68. Po dawnym lokalu, który słynął z dań domowych nie ma po kilku dniach ani śladu. Niektórzy się nim zachwycali, inni załamani byli jakością dań i obsługą czy monotonną kartą, co można przeczytać w opiniach Google. Jak będzie teraz?
Po wizycie Magdy Gessler knajpa nazywa się Bar kolejka po bryzol. W menu znajduje się: czekadełko: chlebek z twarożkiem, chłodnik z botwinki, chłodnik z kaczki, sałatka jarzynowa z śledziem w plastrze, kotlet mielony, pieczone ziemniaczki z marchewką i groszkiem, bryzol z puree i buraczkami. "Na pewno się wybiorę", "Dobry bryzol kojarzy mi się z dancingiem. Z czasami komuny niezmiennie", "Dobrze że nie kolejny kebab, bo na Saskiej to same budy że śmierdziuchami", "Bryzol bardzo smaczny i do tego te buraczki, niebo w gębie", "Kultowych miejsc nie powinno się w ten sposób zmieniać", "Właśnie zjadłem tam najlepszego mielonego w swoim życiu" - komentują internauci.